19/01/2013 Διαδραστικό Εργαστήριο για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

2013-01-19-KOINSEP-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   Αθήνα, 23.1.2013

Ελπιδοφόρο το διαδραστικό εργαστήριο για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις

Με μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων/ουσών καθ´όλη τη διάρκειά του, πραγματοποιήθηκε το διαδραστικό εργαστήριο για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που διοργάνωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, το Σάββατο 19/1 στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο. Συνολικά 45 άτομα συμμετείχαν στο εργαστήριο από Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Ιστιαία, Κάλυμνο, Καρδίτσα, Κοζάνη, Κόρινθο, Λευκάδα, Λουτράκι, Μυτιλήνη, Νάξο, Ξυλόκαστρο και Σίφνο.

Το εργαστήριο άνοιξε ο Νίκος Χρυσόγελος ο οποίος καλωσόρισε τους/τις συμμετέχοντες/ουσες και εξήγησε τον στόχο και τη δομή του εργαστηρίου. Τόνισε ότι το σκεπτικό είναι να αξιοποιήσουμε τα θετικά και αρνητικά μαθήματα από όσα γίνονται στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη στον τομέα των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ώστε κάθε προσπάθεια να εξελίσσεται συνειδητά – με βάση τις δικές της επιλογές και τις τοπικές συνθήκες – σε ένα πετυχημένο παράδειγμα αλλά και πρότυπο για νέες πρωτοβουλίες. Υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας και δικτύωσης ώστε να υπάρχει αλληλοενημέρωση και αλληλοϋποστήριξη και διαμόρφωση προτάσεων για τους θεσμούς και τις δομές που απαιτούνται για την συμβουλευτική στήριξη, χρηματοδότηση και ουσιαστική κι όχι τυπική αξιολόγηση των προσπαθειών δημιουργίας κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. (Δείτε το βίντεο)

Χαιρετισμό απεύθυνε η Isabelle Durant, Βελγίδα ευρωβουλευτής των Πράσινων και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία συνεχάρη τον Νίκο Χρυσόγελο για την συνεπή δράση του και την συνεχή λήψη πρωτοβουλιών σε διάφορα επίπεδα για την προώθηση και ενίσχυση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης και να δίνουν λύσεις σε τοπικό επίπεδο με πράσινη οπτική στις ανάγκες που είναι άμεσες και συγκεκριμένες και τόνισε ότι οι Πράσινοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεσμεύονται να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση τόσο πολιτικά όσα και πρακτικά, με μεταφορά καλών πρακτικών και ανταλλαγή εμπειριών. (Δείτε τα βίντεο εδώ κι εδώ)

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Jon Andoni Lekue, εκπρόσωπος της Βασκικής Αριστεράς (Basque Abertzale Left) και της κίνησης Basque Peace Process, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην Χώρα των Βάσκων και εστίασε στη βιωσιμότητά τους, στην αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ τους και στην εντυπωσιακή τους πορεία, ακόμα και τώρα, εν μέσω οικονομικής κρίσης. (Δείτε τα βίντεο εδώ κι εδώ)

Η Αντιγόνη Δαλαμάγκα, διευθύντρια της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, παρουσίασε παραδείγματα από το Ευρωπαϊκό δίκτυο κοινωνικών επιχειρήσεων για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση (Rreuse) και αναφέρθηκε στην ανάγκη για δικτύωση και στην Ελλάδα. (Δείτε το βίντεο)

Στη συνέχεια κάθε εκπρόσωπος κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ή σχετικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα παρουσίασε την εμπειρία του/της στον τομέα, αναφέροντας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία, τις ευκαιρίες και τις απειλές, διατυπώνοντας παράλληλα τυχόν ερωτήματα αλλά και προτάσεις.

Τον λόγο πήρε μετά ο Αντώνης Τσαχαλίδης από την Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Μετά την εισήγησή του έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα των εκπροσώπων των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ακολούθησε ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση. (Δείτε τα βίντεο εδώ κι εδώ)

Τελικά, αφού εντοπίστηκαν τα κενά που υπάρχουν και οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν στην Ελλάδα, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας δομής υποστήριξης και τριών ομάδων εργασίας για την επεξεργασία προτάσεων σε θέματα θεσμικά–νομικά, φορολογικά και χρηματοδοτικά.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο δήλωσε σχετικά:

«Με στόχο την στήριξη των πρωτοβουλιών από τα κάτω, διοργανώσαμε το διαδραστικό αυτό εργαστήριο εστιάζοντας στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών ώστε να βοηθήσουμε τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή όσους/ες έχουν διάθεση να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση και ενεργός συμμετοχή ατόμων από όλη την χώρα. Επιπλέον, εξαιρετικά ελπιδοφόρα ήταν η δέσμευσή τους να δικτυωθούν και να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας δομής υποστήριξης και τριών ομάδων εργασίας για την επεξεργασία προτάσεων σε θέματα θεσμικά–νομικά, φορολογικά και χρηματοδοτικά. Οι Οικολόγοι Πράσινοι κι εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε τις προσπάθειες σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, συνεχίζοντας την ουσιαστική μας συμβολή για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας μέσω διακριτών ρόλων.

Γενικότερα, η ανάγκη προώθησης της κοινωνικής οικονομίας είναι ακόμα πιο επιτακτική τώρα που ζούμε την κρίση στην οποία έχουν περιέλθει και ο δημόσιος τομέας (πελατειακές σχέσεις, διαφθορά, σπατάλη πόρων, όχι τελικό όφελος για τον πολίτη) αλλά και ο ιδιωτικός τομέας (συμμετοχή στην διαπλοκή – πελατειακές σχέσεις, μη τήρηση κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών δεσμεύσεων). Η ανάπτυξη του «τρίτου» αυτού τομέα της οικονομίας, του τομέα της κοινωνικής οικονομίας, είναι μία λύση διεξόδου για τους άνεργους, την τοπική οικονομία και τις μεγάλες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ελλείψεις αλλά και ένα τρίτο μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας. Οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προϋποθέτουν καινοτομία, πρωτοβουλία, λειτουργία προς όφελος της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος. Κι εμείς από την πλευρά μας στηρίξαμε από την αρχή τη δυναμική που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου 4019/2011 «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» με μια σειρά εύστοχων ενεργειών και πρωτοβουλιών, παρόλο ότι ο νόμος αυτός δεν καλύπτει όλες τις μορφές κοινωνικών επιχειρήσεων και κοινωνικής οικονομίας και ήδη καταργήθηκαν με την πρόσφατη φορολογική ρύθμιση ορισμένες θετικές διατάξεις του. Είναι όμως η ώρα της κοινωνίας των πολιτών να δομήσει από τα κάτω τα δίκτυα συνεργασίας, συμβουλευτικής και αλληλοϋποστήριξης όσων πράγματι θέλουν να λειτουργήσουν μέσα από δομές κοινωνικών επιχειρήσεων, να μην είναι στραμμένη η προσοχή μας μόνο κεντρικά, προς το αρμόδιο Υπουργείο «.

Φωτογραφίες, βίντεο και περισσότερο υλικό: Διαδραστικό Εργαστήριο για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Χαιρετισμός από τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο και εισαγωγή στο εργαστήριο.

http://youtu.be/eWe-YwrwuxI

22013-01-19-KOINSEP-1

22013-01-19-KOINSEP-2

22013-01-19-KOINSEP-3

Χαιρετισμός και εισήγηση της Isabelle Durant, της Βελγίδας ευρωβουλευτού των Πράσινων και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

http://youtu.be/rrCbLhhlODQ

http://youtu.be/A4XTjC0MXxY

22013-01-19-KOINSEP-4

22013-01-19-KOINSEP-5

Χαιρετισμός και εισήγηση του Jon Andoni Lekue, εκπροσώπου της Βασκικής Αριστεράς (Basque Abertzale Left) και της κίνησης Basque Peace Process.

http://youtu.be/UccYnhnqoos

http://youtu.be/DCCR5iN7nQ0

22013-01-19-KOINSEP-6

22013-01-19-KOINSEP-7

Χαιρετισμός Προέδρου Ο.Α.Τ.Υ.Ε. – Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., Αντιπροέδρου ΑΙΜ Ελένης Σπανοπούλου (διαβάστηκε από τον Ιωάννη Παπασταμέλο, Τομεάρχη Διοικητικού & Λειτουργίας Υπηρεσιών Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.).

http://youtu.be/mNF7lnHyujo

Παραδείγματα από το Ευρωπαϊκό δίκτυο κοινωνικών επιχειρήσεων για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση (Rreuse) από την Αντιγόνη Δαλαμάγκα, Διευθύντρια της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

http://youtu.be/mNF7lnHyujo (μετά το 2:58)

http://youtu.be/tRboRFNByz4

22013-01-19-KOINSEP-8

22013-01-19-KOINSEP-9

Παρουσίαση από τον Θωμά Σοπιλίδη, εκπρόσωπο του «Ελλάδα Παντού», Αθήνα.

http://youtu.be/Jjet8HNS49U

IMG_0967

Παρουσίαση από τον Ιωάννη Παπασταμέλο, Τομεάρχη Διοικητικού & Λειτουργίας Υπηρεσιών Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., Αθήνα.

http://youtu.be/wSMgJnTNWvE

http://youtu.be/dFDHqEZCN-M

Παρουσίαση από τις Παυλίνα Μάρβιν και Μάρω Μάνθου, εκπροσώπους του «Τώρα παίΖουμε!», Σίφνος.

http://youtu.be/dFDHqEZCN-M (μετά το 1:35)

IMG_0970

Παρουσίαση από την Χριστίνα Ευθυμιάτου, εκπρόσωπο του «Μίτος της Αριάδνης», Νάξος.

http://youtu.be/JNbER3WoYtE

IMG_0980

Παρουσίαση από την Βάντα Χαλυβοπούλου, εκπρόσωπο του «Μίτος της Αριάδνης», Νάξος.

http://youtu.be/qVjDAPaNwis

Παρουσίαση από τον Βασίλειο Μαχαίρα, Τομεάρχη Τομέα Εσόδων Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., εκπρόσωπο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Αθήνα.

http://youtu.be/qVjDAPaNwis (μετά το 1:40)

IMG_0984

Παρουσίαση από τον Βασίλη Μπέλλη, Γενικό Γραμματέα Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρείας Καρδίτσας ΕΣΕΚ & Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακής Καρδίτσας, Καρδίτσα.

http://youtu.be/qVjDAPaNwis (μετά το 2:46)

http://youtu.be/BSQpI_HwQ70

IMG_0991

Παρουσίαση από την Μαριλένα Φλέσσα, εκπρόσωπο του «Οικοστηρίζω» (Πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ Συνεπιχειρείν), Αθήνα.

http://youtu.be/BSQpI_HwQ70 (μετά το 2:08)

IMG_0997

Παρουσίαση από τον Νικόλαο Λόη, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων.

http://youtu.be/BSQpI_HwQ70 (μετά το 3:34)

IMG_1000

Παρουσίαση από την Ειριάννα Βλαχοπούλου, Υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστήμιου Αιγαίου, μέλος εργαστηρίου ΕΡΓΑΞΙΑ, Μυτιλήνη.

http://youtu.be/EodYVLCCQf0

IMG_1007

Παρουσίαση από τον Σάκη Καβακόπουλο, εκπρόσωπο των ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο, ΜΑΖΙ, ΚΙΝΗΣΗΣ 136, BIOSCOOP ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ, reUsers Salonica.

http://youtu.be/W8RFurkstYE

IMG_1022

Παρουσίαση από την Κυριακή Μεταξά, εκπρόσωπο της ΣΥΝΕΡΓΙΑ, Θεσσαλονίκη.

IMG_1031

Παρουσίαση από την Μαρία Αμπανίδου, Βόλος.

IMG_1036

Παρουσίαση από την Παρασκευή (Βάνα) Μπρατάκου, Πρόεδρο της Επιτροπής Σχεδιασμού και Προβολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) .

http://youtu.be/QTx-G-5DK-U

http://youtu.be/fEftVNwU1AY

IMG_1037

Παρουσίαση από την Μαρία Σούμπαση, Λευκάδα.

http://youtu.be/fEftVNwU1AY (μετά το 5:45)

IMG_1047

Παρουσίαση από τον Παναγιώτη Κουτρουβίδη, Υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μελών Κ.Ε.Θ.Ε.Α., Πρόεδρος της Α.Σ. ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΚΕΘΕΑ, «“ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ”, Αθήνα.

http://youtu.be/fEftVNwU1AY (μετά το 7:25)

IMG_1052

Παρουσίαση από την Σοφία Λαγούδη, Κάλυμνο.

http://youtu.be/79iDdZJYo-0

IMG_1065

Παρουσίαση από τον Μενέλαο Θεοδωρουλάκη, εκπρόσωπο του «ΕΥ ΖΗΝ», Αθήνα.

http://youtu.be/79iDdZJYo-0 (μετά το 1:33)

IMG_1070

Παρουσίαση από τον Παναγιώτη Μούρτζη (Μπέρντυ), Αθήνα.

http://youtu.be/ed1kL3VPqCU

IMG_1072

Εισήγηση και απαντήσεις από τον Αντώνη Τσαχαλίδη, εκπρόσωπο της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας.

http://youtu.be/hyONMm9JfqU

http://youtu.be/h9wVfS-HVp4

http://youtu.be/6S-7sVpfEYI

http://youtu.be/eRTYi1qTt7o

http://youtu.be/6S-7sVpfEYI

http://youtu.be/HpeX-zkLfVc

http://youtu.be/2w25O8Yagrs

22013-01-19-KOINSEP-10

22013-01-19-KOINSEP-11

22013-01-19-KOINSEP-12

Συζήτηση και αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

http://youtu.be/2w25O8Yagrs (μετά το 0:47)

http://youtu.be/e2PFmgkanVs

http://youtu.be/4mby6T6NCa4

http://youtu.be/BmcN8f_7faM

http://youtu.be/q85q63sIpVI

22013-01-19-KOINSEP-13

22013-01-19-KOINSEP-14

22013-01-19-KOINSEP-15

22013-01-19-KOINSEP-16

22013-01-19-KOINSEP-17

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδραστικό Εργαστήριο για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πατησίων

Λεωφόρος Ιωνίας 315, Άνω Πατήσια, τηλ-φαξ: 210-2525421

Τον τελευταίο καιρό ένα κύμα δημιουργικών πρωτοβουλιών απλώνεται και στη χώρα μας με στόχο την δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Ημερίδες, εκδηλώσεις και κυρίως πρακτικές πρωτοβουλίες έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών.

Μεταξύ άλλων, έχει διαπιστωθεί η ανάγκη να οργανωθεί ένα διαδραστικό εργαστήριο για ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών που θα βοηθήσει τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή όσους/ες έχουν διάθεση να αναλάβουν κάποια πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης.

O Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, πήρε την πρωτοβουλία αυτή για την διοργάνωση ενός διαδραστικού εργαστηρίου για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, στις 19 Ιανουαρίου 2013, στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Πατησίων, με στόχο την στήριξη των πρωτοβουλιών από τα κάτω, εστιάζοντας σε δυο θέματα:

(α) πώς δημιουργείται συνοχή και ενδυναμώνει η συνεργασία μεταξύ ατόμων που επιδιώκουν τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων και

(β) τι θεσμοί και δομές απαιτούνται για την συμβουλευτική στήριξη, χρηματοδότηση κι αξιολόγηση των προσπαθειών δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων.

Το σκεπτικό είναι να αξιοποιηθούν τα θετικά και αρνητικά μαθήματα από όσα γίνονται στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη στον τομέα των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ώστε κάθε προσπάθεια να εξελίσσεται συνειδητά – με βάση τις δικές της επιλογές και τις τοπικές συνθήκες – σε ένα πετυχημένο παράδειγμα αλλά και πρότυπο για νέες πρωτοβουλίες.

Η επιδίωξη είναι το εργαστήριο να γίνει με διαδραστικό τρόπο και γι’ αυτό θα βασιστεί κυρίως σε άτομα – συμμετέχοντες και “εκπαιδευτές” – που συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων ή βρίσκονται στο ξεκίνημα ανάλογων πρωτοβουλιών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος με δεδομένο ότι θα πρόκειται για διαδραστικό εργαστήριο κι όχι για εκδήλωση ή ημερίδα. Γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να συμμετάσχουν. Το εργαστήριο, εφόσον πετύχει, θα επαναληφθεί ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι/ες αργότερα.

Στοιχεία επικοινωνίας: e-mail economy.chrysogelos@gmail.com, τηλ-φαξ 210-2525421.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:00-09:30: Προσέλευση.

09:30-09:45: Χαιρετισμός από τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο και εισαγωγή στο εργαστήριο.

09:45-10:00: Παραδείγματα από το Ευρωπαϊκό δίκτυο κοινωνικών επιχειρήσεων για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση (Reuse) – Αντιγόνη Δαλαμάγκα – Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

10:00-12:00: Πρωτοβουλίες για κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα: Κάθε εκπρόσωπος κοινωνικής επιχείρησης θα παρουσιάσει σε 5 λεπτά την εμπειρία του/της (δυνατά και αδύνατα σημεία, ευκαιρίες και απειλές, προτάσεις).

12:00-12:30: Διάλλειμα.

12:30-13:45: Εισηγήσεις θεματικές για υποστήριξη σε θέματα νομοθεσίας, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συνεργασίας και δικτύωσης (15 λεπτά ανά θεματική).

13:45-14:30: Ερωτήσεις – απαντήσεις.

14:30-17:30: Διάλλειμα. Διαδήλωση από Ομόνοια έως Σύνταγμα και συναυλία στα πλαίσια των εκδηλώσεων «19 Γενάρη, Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική» (βλ. κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων).

17:30-19:00: Συμπεράσματα – κενά που πρέπει να καλυφθούν – αλληλοβοήθεια – δυνατότητες συνεργασίας – προτάσεις για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

19:00-20:00: Διάλλειμα.

20:00-22:00: Παρουσίαση βιβλίων για γεύσεις αλλά και μπουφές από παλιά Κοζάνη και Σύρο (βλ. δελτίο τύπου Οικολογικού Πολιτιστικού Κέντρου Άνω Πατησίων – Νίκου Χρυσόγελου).

Σημείωση: Όσοι/ες συμμετάσχουν πρέπει να είναι στην ώρα τους και να φύγουν με τη λήξη του για να μπορεί να είναι διαδραστικό το σεμινάριο.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s